Durva: a Fejér megyei polgároknak Budapestre kell utazni fogászatra

Durva: a Fejér megyei polgároknak Budapestre kell utazni fogászatra

Fejér megyei lakos vagy és fáj a fogad? Nos, van egy rossz hírünk. Laza egy óráig döcöghetsz a budapesti Szentkirályi utcai ügyeleti központig. Köszönd a kormánynak!

Ha valakinek nagyon sürgős, a legjobb, ha vonatra száll, és meg sem áll a fővárosi Szentkirályi utcai ügyeleti központig, ott mindig van ellátás. - mondta Nagy Ákos, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke.
Ha tehát a Fejér megyei embernek augusztus 19-én délután elviselhetetlenül megfájdul a foga, szépen felül a buszra és több, mint egy óra alatt elzötyög Budapestre a Szentkirályi utcába? Az út majdnem 70 kilométer, még kocsival is legalább 1 óra, nem beszélve arról, micsoda kínokat kell kiállni közben. Ez komoly?
Nos igen. Orbán Viktor 10 éves uralkodása oda vezetett, hogy nem lehet finanszírozni az ügyeleteket. 6 megyében nincsen fogorvosi ügyelet: Fejér mellett Csongrád-Csanád, Tolna, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyékben egyetlen tb-szerződött ügyelet sincs.

Mindössze 1400 forintos órabérből kellene az önkormányzatoknak fenntartani a rendelőket. Az Orbán-csomag azonban a bevételeik elvonásával legatyásítja az önkormányzatokat, így egyre kevesebb helyen lesz pénz erre.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Koronavírus: Fejér megyében is magas a fertőzöttek száma

Az országos isztifőorvos szerint a járvány második hullámának a természete eltér az elsőtől, emiatt másfajta édekezési stratégia kerül bevezetésre.

  • 2020.09.21

Botrány Fejér megyében: Perkáta fideszes polgármestere a független képviselők lemondását kéri

Ez nagyon durva, ilyet még nem láttunk. A fidesz-báb Somogyi Balázs, a Fejér megyei Perkáta település polgármestere azt kéri a többségben lévő független képviselőktől, hogy legalább ketten adják vissza a mandátumukat.

  • 2020.09.18

Dr. Márton Roland: A Fidesz elvett 25 buszjáratot a fehérváriaktól

... majd nagy nehezen visszaszolgáltatott 6-ot és most arra várnak, hogy a lakosok ujjongjanak örömükben. Nem fognak.