Kiket hagyott cserben Orbán az elmúlt hetekben?

Kiket hagyott cserben Orbán az elmúlt hetekben?

Ha a Fidesz-kormány éppen nem árt, akkor sem használ. De általában árt.

A "senkit nem hagyunk az út szélén" szállóige már a kimondásakor a vicc kategóriájába tartozott. Azóta Orbán számtalanszor bizonyította, hogy teljesen hidegen hagyja az emberek sorsa.

Ha valaki nem tartozik a NER maffiacsaládjába, azt az út szélén hagyják. És még örülhet, hogy ennyivel megúszta.

Alábbi összeállításunkban megmutatjuk, hogy az elmúlt hetekben kik voltak azok, akiket cserben hagyott a vámpírkormány.

 

1. Munkavállalók  

Orbán szócsöve, Gulyás Gergely a csütörtöki Kampányinfón bejelentette:

Nem hosszabbítják meg a cégek számára az állami bértámogatási programra való jelentkezést.

Ez azt jelenti, hogy az eddig ezzel a támogatással ügyeskedő cégek simán el fogják küldeni a számukra csak terhet jelentő dolgozóikat. A koronavírus robbantotta ki a válságot, de a Fidesz-kormány az, ami elmélyíti. Miután hónapok óta nem tesznek érdemi lépést a bérből és fizetésből élők megsegítésére, már nem hibáztathatják a vírust. Akinek a kormány hibájából éhezik a családja, az biztos nem fog rájuk szavazni 2022-ben.

 

2. KATA-s kisvállalkozók

Miközben a Fidesz-maffia a baráti nagyvállalkozókat milliárdokkal támogatja a koronavírus ürügyén, a járvány miatt igazán kiszolgáltatott helyzetben lévő kisvállalkozókat nem csak, hogy nem támogatja, de bünteti.

40%-os büntetőadót vet ki a vámpírkormány a KATA-sokra.

Komolyan, mint a zsarnok király a középkorban. Kiürül a kincstár, mert osztogatnak a "nemeseknek" meg szórják a pénzt a drága udvartartásra, aztán kiküldik a behajtókat, hogy húzzák le a népről az utolsó bőrt is.

 

3. Gazdák

Mint ahogy a vállalkozók közül is csak a Mészároshoz hasonló milliárdosokat segíti a Fidesz, úgy a gazdák közül is csak a Mészároshoz hasonló nagybirtokosokat támogatják. A valóban segítségre szoruló kisgazdákat kivéreztetik, földjeiket pedig lenyúlják.

Több, mint 5000 gazda vár több, mint egy éve a beígért agrártámogatásra. Hiába.

Ahhoz képest, hogy Orbán szívesen tetszeleg a vidéki egyszerű ember szerepében, valójában magasról tesz azokra, akik tényleg a földből élnek. Mármint a sajátjukból próbálnak megélni, nem a más földjének kisajátításából.

A gazdákon kívül az általuk tönkretett halászokat sem segíti a kormány. Négy éve várnak a beígért kárpótlásra. Azóta családok mentek tönkre, emberek haltak meg.

 

4. Betegek

Magyarországon rohad az egészségügy, ez tény. Orbánék nem akarnak hozzányúlni, mert nekik telik magánkórházra Svájcban. A szegény ember meg addig fontos csak, amíg képes gürcölni. Ha megbetegszik magára vessen.

Aki nem tudja fizetni a TB-t, attól a vámpírkormány minden orvosi ellátást megtagad.
A munkanélküliek, a szegények és a hajléktalanok, akiknek nincsen rendben a társadalombiztosítása, csak sürgősségi ellátásra lesznek jogosultak. Az meg tudjuk, hogy milyen. Ha a TB nélkül maradottak is mind oda tódulnak, akkor 8-12 óra helyett akár napokat kell majd várni.

A kormány már teszteli a rendszert a fogászatoknál. Hat megyében nincs sürgősségi ellátás. Az ott lakó 2 millió magyarnak, akár 2-3 órát is utaznia kell, mire megérkezik a budapesti ügyeletre. Itt aztán megkezdődik az 3-4 órás várakozás, ami után lehet, hogy csak egy hónappal későbbre szóló időponttal kénytelen távozni a fájó fogával szenvedő beteg.

 

5. Zenészek, koncertszervezők

A koronavírus elsöpörte a teljes 2020-as fesztiválszezont. Hónapokig még kisebb koncertek sem lehettek. Ez megviselte és kivéreztette a zeneipart. A kormány szándékos halogatása pedig csak tovább rontott a helyzeten. Nem csak a zenészeket, de a háttérmunkásokat, hangmérnököket, világosítókat, szervezőket, de még a büféseket és a vécésnénit is.

Na persze Demjén Rózsinak meg a lázadóból királyi udvari bolonddá süllyedt Nagy Ferónak nem kell aggódnia. A Fidesz kultúrpolitikusai majd jól kitömik az Orbánnak benyaló, rendszerhű előadókat.

Mint a zenekari haverját pénzelő kutyaütő basszusgitáros, Demeter Szilárd. Így termeli ki a NER a rendszernek becsicskuló, gerinctelen zenészek hadát, miközben a valódi művészeket és az őket segítőket hagyják éhen halni.

 

Miközben Orbán veje luxusbirtokán siránkozik, ha nem láthatja a tengert, a magyarok nagy többsége még csak nem is álmodhat nyaralásról. A szomorú helyzet az, hogy lassan ott tartunk, hogy az lesz a luxus, ha nyáron legalább frissítő gyümölccsel hűsíthetjük magunkat. Sokan ezt már ma sem tehetik meg.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.