MSZP: az emberek mindennapi problémáival nem foglalkoztak a kormányülésen

MSZP: az emberek mindennapi problémáival nem foglalkoztak a kormányülésen

Az MSZP értékelése szerint a kormánynak nem a kritikus véleményt megfogalmazók elvitetésével kellene foglalkoznia, hanem az emberek mindennapi problémáinak megoldásával - mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese

A politikus Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóját "kampányinfónak" nevezve úgy értékelt: 12 órás ülésén - Karácsony Gergely, az ellenzék és az Európai Unió ócsárlása, az önkormányzatok további kisemmizése, a Balaton széthordása vagy a kormánykritikus véleményt megfogalmazók elvitetése helyett - jó lett volna, ha a magyar kormány inkább az egészségügy és a szociális ágazat kérdéseivel, a munka nélkül maradt emberek megsegítésével, valamint a nehéz helyzetbe került nyugdíjasokkal és családokkal foglalkozott volna.

Az Európai Parlament (EP) Magyarországot érintő csütörtöki vitájáról szólva Harangozó Tamás úgy fogalmazott: "megvan annak a maga szolid bája", amikor Gulyás Gergely egy olyan kormány tagjaként és nevében hasonlítja az EP-t kommunista diktatúrához, amely facebookos véleménynyilvánítás miatt vitet el a rendőrséggel egyszerű embereket.

Harangozó Tamás azt javasolta Gulyás Gergelynek, hogy a "saját háza táján söpörjön", mielőtt vagdalkozik, a kormányt pedig bocsánatkérésre szólította fel a törvénytelenül "vegzált" emberek ügyben.

Az MSZP értékelése szerint a kormánynak nem az ellenzék és az Európai Unió ócsárolásával vagy a kormánykritikus véleményt megfogalmazók elvitetésével kellene foglalkoznia, hanem az emberek mindennapi problémáinak megoldásával, valamint az egészségügy és a szociális ágazat kérdéseivel - mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

Az MSZP politikusa elképesztőnek nevezte, hogy a 12 órás kormányülés alatt a kabinetnek nem volt ideje arra, hogy foglalkozzon egészségügy és a szociális ágazat kérdéseivel, így például azzal, hogy az adatok szerint az állami fenntartású kórházak voltak a valódi gócpontjai a járványnak, és a szociális otthonok döntő többségébe innen került be a koronavírus.

Harangozó Tamás megerősítette: az MSZP továbbra is Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere távozását és önálló egészségügyi minisztérium létrehozását követeli. Emellett - folytatta - a nyugdíjasotthonokban dolgozók számára érdemi és azonnali béremelést, és az egészségügyi dolgozókhoz hasonló 500 ezer forintos egyszeri plusz juttatást szorgalmaznak.

Kiemelte: a kormányülésen nem esett szó a munkanélküliekről és a magyar cégek helyzetéről sem. Az MSZP azt javasolja, hogy növeljék 3-ról 9 hónapra az álláskeresési járadék időtartamát, és 100 ezer forint minimum havi juttatásban részesítsék az állásukat elvesztőket, valamint adjanak 80 százalékos bértámogatást magyar mikro, kis- és közepes vállalkozásoknak.

Hangsúlyozta: a nyugdíjasokról és a családokról szintén nem volt szó kormányülésen. Rajtuk az MSZP 6,5 százalékos nyugdíjemeléssel, egyszeri nyugdíjkiegészítéssel, valamint a családi pótlék, a gyes és a gyed megduplázásával, illetve a rezsiköltségek 3 hónapos időtartamra történő átvállalásával segítene - közölte.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.10

Káosz az ellátásban: nyugdíjas orvosok nélkül össze fog omlani a rendszer

A Fidesz egy évtizede spórol az egészségügyön. Meg is lett az eredménye: éveken belül háziorvos ellátás nélkül maradhatunk.

  • 2020.07.10

Dobrev Klára: Orbán ne zsarolja az EU-t!

A DK parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a témában benyújtott határozati javaslatra. A DK alelnöke egyúttal arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne zsarolja az Európai Uniót.

  • 2020.07.10

Koronavírus-gócpont alakult ki Tállai András birodalmában

A Fidesz-csicska által vezérelt városban igyekeznek elsunnyogni a balhét.