2024-ig folytatja az Orbán-kormány Székesfehérvár megszorítását

2024-ig folytatja az Orbán-kormány Székesfehérvár megszorítását

Székesfehérváron is továbbfolytatja aljas bosszúhadjáratát Orbán Viktor. Szétadóztatja a várost. 

Már eddig is brutális megszorításokkal sarcolta meg Orbán bosszúból az önkormányzatokat, most még tovább megy. 

A kormány 2024-ig szóló költségvetési kitekintéséből kiderült, hogy Fehérvártól 2024-ig el akarják venni a járványra hivatkozva megvont pénzeket. A gépjárműadót is el fogják venni 2024-ig, a szolidaritási adót pedig továbbra is be fogják hajtani a várostól. A költségvetési kitekintésről itt írtunk részletesen:

A Fidesz-csicskák pofátlan terve szerint tehát a büdzsé bevételeinek helyreállítása nagyrészt az önkormányzatok tartósan magasabb hozzájárulásával valósul meg, egészen 2024-ig. 

Közvetlen kárt okoz magyar emberek millióinak, és települések százainak működését sodorja veszélybe.

A megszorítási adó Orbán kicsinyes bosszúja.

Ha csak a gépjárműadó jelentette kiesést nézzük, az idén közel 420 milliós kiesést jelentett Miskolcnak. Ezt most még további 4 évig el fogja venni Orbán Viktor és bandája a várostól.

De még ennél is durvább a szolidaritási adó, ami 3,6 milliárd, hiszen méretét nemrég emelték meg. Így most a korábbiaknál 3,6-szor többet fog elvenni 2024-ig a településtől.

"Ez a legostobább, legkárosabb, leginkább szűklátókörű megszorító politika válság idején. Semmi köze a válságkezeléshez, semmi köze a szolidaritáshoz" - így reagált Karácsony Gergely Orbánék megszorítócsomagjára.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.14

Szabó Tímea: Minden bajba jutott kapjon legalább 100 ezer forintot

A Párbeszéd óbudai országgyűlési képviselője válságkezelő alapjövedelmet vezetne be az egész országban. Azon a félmillió bajba jutott emberen segítene, akiknek a Fidesz csak a megalázó közmunkát ajánlotta fel!

  • 2020.07.14

Számos fideszes hazugságra fény derült a Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kapott iratokat az MVM-től a közérdekű adatigénylése eredményeként.

  • 2020.07.14

Dobrev Klára: Háborús politika, amit Orbán folytat

A kormány EU-ellenes határozata az ellehetetleníti az európai szintű együttműködést, és Magyarország jövőjét is veszélybe sodorja. A DK nem vett részt a megszavazásában.