Petíció indult Orbán brutális megszorítócsomagja ellen

Petíció indult Orbán brutális megszorítócsomagja ellen

A Szabad Városok Szövetsége petíciót indított, hogy az önkormányzatok együttműködést kapjanak végre a kormánytól. A felhívást Cser-Palkovics András, Fehérvár fideszes polgármestere természetesen nem írta alá.

A Szabad A Hang oldalán indították útjára a petíciót, amit itt lehet aláríni. 

Az ellenzéki polgármesterek számára teljesen egyértelmű, hogy csatlakoznak azokhoz, akik már aláírták az önkormányzatoktól százmilliókat elvonó pofátlan Orbán-csomag elleni felhívást. A bejelentett forráselvonás ugyanis jelentősen gyengíti az önkormányzatok válságkezelő képességét.

Ráadásul, pont a jelenlegi időszakban, amikor a járvány megfékezéséhez és a társadalmi-gazdasági újrakezdéshez talán minden korábbinál nagyobb szükség lenne a polgárok által közvetlenül választott, hozzájuk legközelebb lévő intézményekre.

A probléma az, hogy a kormány döntései alapján úgy tűnik, nincs szükség az önkormányzatokra a koronavírus elleni védekezésben. 

Sőt, egyáltalán nincs szükég rájuk. De a legnagyobb probléma még is az, hogy Székesfehérvár áruló polgármestere nem írta alá a saját települését is súlyosan érintő megszorítócsomag elleni tiltakozást.

A petícióban olvasható, hogy az önkormányzatok, akik képesek a lakosaik és városuk, kerületük érdekeit szem előtt tartani, pontosan mit szeretnének.

Nem kérünk mást, csak amit egyre nyomatékosabban kér a kormány is az állampolgároktól: együttműködést.
Felszólítják a kormányt, hogy vonja vissza az eddigi megszorító intézkedéseket és a gazdasági és szociális válságkezelés lépéseiről haladéktalanul kezdjen egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel.

A polgármesterek felhívásának nyomatékot ad, ha ahhoz az önkormányzatiság demokratikus alapelvéhez ragaszkodó polgárok is csatlakoznak aláírásukkal.

Ne hagyjuk, hogy a vámpírkormány otthagyja az önkormányzatokat a frontvonalon küzdeni, és nemhogy utánpótlást nem ad nekik, de még azt az eszközt is elveszi, amivel eddig felvették a harcot! Ne engedjük meg, hogy növekvő feladataik ellenére támogatás helyett elvonásokat kapjanak!

Igazán szomorú, hogy Cser-Palkovics polgármester urat ennyire hidegen hagyja a város és a polgárok sorsa, merthogy ezt a pénzt, valójában tőlük lopják el. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Palkovics tárcája mellébeszélt: a közalkalmazottak tömeges leépítéséről kérdezték

A gusztustalan Orbán-kormány képtelen elárulni, hogy további munkavállalóktól vonnák-e meg a közalkalmazotti státuszukat.

  • 2020.08.05

Fehérvár polgármestere a nyafogásról prédikál, miközben ő is folyton azt csinálja

A fehérvári fideszes polgármester próbálja menteni a menthetőt. Az Orbán-bábbal csak az a baj, hogy elfelejti, nem hülyék a helyi lakosok. 

  • 2020.08.04

Durva: a Fejér megyei polgároknak Budapestre kell utazni fogászatra

Fejér megyei lakos vagy és fáj a fogad? Nos, van egy rossz hírünk. Laza egy óráig döcöghetsz a budapesti Szentkirályi utcai ügyeleti központig. Köszönd a kormánynak!