Palkovics tárcája mellébeszélt: a közalkalmazottak tömeges leépítéséről kérdezték

Palkovics tárcája mellébeszélt: a közalkalmazottak tömeges leépítéséről kérdezték

A gusztustalan Orbán-kormány képtelen elárulni, hogy további munkavállalóktól vonnák-e meg a közalkalmazotti státuszukat.

Hallgatás beleegyezés.

Dr. Márton Roland, fehérvári képviselő Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait. Kijelentette, a kulturális intézmények és szakképzési intézetek után szeptemberben megszűnhet a tudományos kutatóintézetek dolgozóinak közalkalmazotti jogviszonya is.

A Palkovics László vezette innovációs tárca nem hajlandó elárulni, hogy a kormánynak szándékában áll-e további ágazatok munkavállalóit is megfosztani a közalkalmazotti jogviszonytól és az ezzel járó jogi biztonságtól, illetve a törvényileg garantált előmeneteli- és illetményrendszertől.

Az pedig, hogy a vámpírkormány nem cáfolja a a közalkalmazotti szféra további tömeges leépítését, elég nyugtalanító.

Márton kiemelte, 19 ezer kulturális közalkalmazott sorsáról is szakmai egyeztetés nélkül döntöttek, majd erőltették át napokon belül a törvényhozáson is a tervet.

De ez nem meglepő. A fideszes vezetés számtalanszor tette már ezt a magyar polgárokkal. Megkérdezés nélkül döntöttek a fejünk felett, majd ránk erőltették a pofátlan törvényüket.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Koronavírus: Fejér megyében is magas a fertőzöttek száma

Az országos isztifőorvos szerint a járvány második hullámának a természete eltér az elsőtől, emiatt másfajta édekezési stratégia kerül bevezetésre.

  • 2020.09.21

Botrány Fejér megyében: Perkáta fideszes polgármestere a független képviselők lemondását kéri

Ez nagyon durva, ilyet még nem láttunk. A fidesz-báb Somogyi Balázs, a Fejér megyei Perkáta település polgármestere azt kéri a többségben lévő független képviselőktől, hogy legalább ketten adják vissza a mandátumukat.

  • 2020.09.18

Dr. Márton Roland: A Fidesz elvett 25 buszjáratot a fehérváriaktól

... majd nagy nehezen visszaszolgáltatott 6-ot és most arra várnak, hogy a lakosok ujjongjanak örömükben. Nem fognak.