Orbán durván megszorítja Fehérvárat, 420 milliót vesz el a várostól

Orbán durván megszorítja Fehérvárat, 420 milliót vesz el a várostól

Egyetlen Orbán Viktorunknak ismét jó ötlete támadt. Arra gondolt, tök jól járna, ha benyúlná az önkormányzatok bevételének jó részét.

Gulyás Gergely miniszter úr tegnap bejelentette, 663 milliárd forintot biztosít a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezési alapba. 

De nem ám csak úgy jófejségből. Ezt az összeget ugyanis úgy hozza össze, hogy abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50%-át, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását, illetve a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét. Ami egyébként 40%-a a gépjárműadóknak. 

A fideszes várostól, Fehérvrtól összesen 420 millió forintot zsebel be Orbán a brutális megszorítócsomag által.

Valljuk be, azért ez az összeg komoly érvágás lesz az önkormányzat számára, de a vámpírkormány ezt nagyon is élvezi. Még akkor is, ha amúgy egy csapatban játszanak.

A pofátlan megszorítás tehát többszáz milliós kiesést jelent majd Székesfehérvár városának.

Hiszen a lokáció az idei költségvetésében 420 millió forintnyi bevételre számított a gépjárműadóból. Ráadásul, ez az adóbevétel általában növekedni szokott év végére a gépjármű park növekedésének köszönhetően.

Az a pénz, amit most az Orbán-csomag keretein belül ellopnak az önkormányzatoktól, a település fejlesztésére lett volna felhasználva.

A 420 millió forint a fehérvári felújítások önerejét biztosította volna. Azaz, kiket fosztanak meg undorító módon a jobb élet reményétől? Úgy van, a polgárokat. 

Nem volt nekik elég, hogy az önkormányzat saját forrásból próbálja védeni a lakosait és megelőzni a fertőzés továbbterjedését, megkreálták ezt a pofátlan megszorítócsomagot, hogy teljesen kisemmizzék Székesfehérvárt. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Palkovics tárcája mellébeszélt: a közalkalmazottak tömeges leépítéséről kérdezték

A gusztustalan Orbán-kormány képtelen elárulni, hogy további munkavállalóktól vonnák-e meg a közalkalmazotti státuszukat.

  • 2020.08.05

Fehérvár polgármestere a nyafogásról prédikál, miközben ő is folyton azt csinálja

A fehérvári fideszes polgármester próbálja menteni a menthetőt. Az Orbán-bábbal csak az a baj, hogy elfelejti, nem hülyék a helyi lakosok. 

  • 2020.08.04

Durva: a Fejér megyei polgároknak Budapestre kell utazni fogászatra

Fejér megyei lakos vagy és fáj a fogad? Nos, van egy rossz hírünk. Laza egy óráig döcöghetsz a budapesti Szentkirályi utcai ügyeleti központig. Köszönd a kormánynak!