Milliárdokat vett el a fehérváriaktól a pofátlan Orbán-kormány

Milliárdokat vett el a fehérváriaktól a pofátlan Orbán-kormány

A vámpírkormány a brutális megszorítócsomagjának a keretein belül csak a gépjármű adó elvonásával évente 420 millióval rövíditi meg a fehérvári önkormányzatot. És persze a lakosokat. 

A fidesz-bérenc polgármester, Cser-Palkovics András pedig csak némán bólogat ehhez.

Elmaradt bevételek, extra egészségügyi kiadások, munkahelyek védelme – és a kormány. Előbbiek a szükségszerű védekezésről szólnak, utóbbi arról, hogy a Fidesz szándékosan ki akarja véreztetni az önkormányzatokat - írja Dr. Márton Roland.

A kormány azonban még mindig tudja fokozni a pofátlanságát: továbbra is az önkormányzatnak kell beszednie ezt az adót – és az utolsó fillérig tovább is utalni.

Ez pedig az egyszerű megszorítás, sarc és az adó eredeti céljával is szembemegy.

Márton elmondta, azért is adóztatnak helyben autókat, mert ott járnak, azokon az utakon, amelyeket jelentős részben az önkormányzatnak kell helyreállítania. Ez a feladat nem változik, de innentől pont azok a források már nem lesznek benne a fehérvári utakban, amiket az ezeket koptató autósoktól szedtek be.

Minden azt indokolja, hogy az autókat helyben adóztassák és a beszedett pénzt szintén helyben használják fel.

Fizikailag a legtöbbet itt van az autó, innen indul, ide jön, itt foglalja a helyet. Ehhez képest sima sarc lett belőle.

A legrosszabb az egészben az, hogy a fidesz-csáp asszisztál a város újabb meglopásához és semmit nem tesz a lakosok érdekében. A gépjárműadó kormányzati lenyúlásához ennyit tudott hozzáfűzni: "Tudomásul kell venni, hogy ez egy állami adó".

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Palkovics tárcája mellébeszélt: a közalkalmazottak tömeges leépítéséről kérdezték

A gusztustalan Orbán-kormány képtelen elárulni, hogy további munkavállalóktól vonnák-e meg a közalkalmazotti státuszukat.

  • 2020.08.05

Fehérvár polgármestere a nyafogásról prédikál, miközben ő is folyton azt csinálja

A fehérvári fideszes polgármester próbálja menteni a menthetőt. Az Orbán-bábbal csak az a baj, hogy elfelejti, nem hülyék a helyi lakosok. 

  • 2020.08.04

Durva: a Fejér megyei polgároknak Budapestre kell utazni fogászatra

Fejér megyei lakos vagy és fáj a fogad? Nos, van egy rossz hírünk. Laza egy óráig döcöghetsz a budapesti Szentkirályi utcai ügyeleti központig. Köszönd a kormánynak!