Brutális: Fehérváron is csökkent a felsőoktatási intézményekbe felvettek száma

Brutális: Fehérváron is csökkent a felsőoktatási intézményekbe felvettek száma

Dr. Márton Roland hívta fel a figyelmet, hogy az országosan romló adatokhoz hasonlóan Fehérváron is jelentősen csökkent a felsőoktatási intézményekbe felvettek száma.

27%-kal kevesebb hallgatót vettek fel valamelyik fehérvári felsőoktatási intézménybe tavalyhoz képest.

Országosan 20 éve nem jelentkeztek ilyen kevesen a felsőoktatásba: mintegy 20 ezerrel kevesebben jelentkeztek tavalyhoz képest, ez 19 éve nem látott negatív rekord, ráadásul a felvettek száma is jelentősen csökkent, 79 ezerről 68 ezerre.

Márton elmondta, sajnálatos módon azt látjátk, hogy egyre nehezebbé válik a felsőoktatásba való bekerülés és egyre inkább fizetőssé válnak a képzések, egyre több egyetemet privatizál a Fidesz-kormány.

Kiemelte, szerinte egy igazságos, jóléti államban szélesre kellene tárni a felsőoktatás kapuit és biztosítani az első diploma ingyenes megszerzését mindenkinek.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Koronavírus: Fejér megyében is magas a fertőzöttek száma

Az országos isztifőorvos szerint a járvány második hullámának a természete eltér az elsőtől, emiatt másfajta édekezési stratégia kerül bevezetésre.

  • 2020.09.21

Botrány Fejér megyében: Perkáta fideszes polgármestere a független képviselők lemondását kéri

Ez nagyon durva, ilyet még nem láttunk. A fidesz-báb Somogyi Balázs, a Fejér megyei Perkáta település polgármestere azt kéri a többségben lévő független képviselőktől, hogy legalább ketten adják vissza a mandátumukat.

  • 2020.09.18

Dr. Márton Roland: A Fidesz elvett 25 buszjáratot a fehérváriaktól

... majd nagy nehezen visszaszolgáltatott 6-ot és most arra várnak, hogy a lakosok ujjongjanak örömükben. Nem fognak.