Több, mint 301 millióval jutna több Fehérvárnak, ha az Orbán-kormány nem költené el propagandára

Több, mint 301 millióval jutna több Fehérvárnak, ha az Orbán-kormány nem költené el propagandára

Rogán Antal propagandaminisztériuma idén eddig 30 milliárdos forintra szerződött két haveri céggel. Ezt a pénzt szétoszthatták volna inkább az önkormányzatok között és adhatnának belőle Fehérvár városának is. 

Balásy Gyula két cége, a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft. újabb 11,8 milliárdot kap a Miniszterelnöki Kabinetirodától azon a címen, hogy népszerűsítsék kiemelt fontosságú kormányzati döntéseket. Magyarán, hogy tolják a propagandát ezerrel.

Ezzel együtt idén már összesen 30 milliárd forintnyi közpénzt bíztak Balásy cégeire.

Mindannyian érezzük a koronavírus-járvány nyomán keletkezett válság terheit. Sokan munkanélkülivé váltak, elszabadultak az árak. A nyugdíjak és a családi pótlék közben nem emelkedik. A kormány viszont tovább szórja a pénzt a látványberuházásokra és a politikai kampányra. Például olyanokra is, amit Balásy Gyula fog majd csinálni ebből a 30 milliárdból.

Ha ezt a pénzt szétosztanánk Magyarország önkormányzatai között, akkor csak Székesfehérvárnak több, mint 301 millió forint jutna.

Ez persze még mindig nem annyi, mint amit a kormány a járvány ürügyén bevezetett megszorításokkal, a gépjárműadó és az iparűzési adó megvonásával, és a szolidaritási járulék megemelésével elvesz a településektől. Évente összesen 160 milliárdot egészen 2024-ig bezárólag.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Fehérvár polgármestere havi 10 ezer forintot vesz ki a az önkormányzati dolgozók zsebéből

Az történt ugyanis, hogy a fideszes csicska egyszemélyben döntött az önkormányzat idei évi költségvetésének módosításáról.

 
  • 2020.06.04

Milliós fizetést tesz zsebre a semmiért Vargha Tamás és Törő Gábor

Miközben emberek tömegei veszítik el a munkájukat és a jövedelmüket, a fehérvári Fidesz-csicskák úgy is megkeresik a csekély havi 1,1 milliós alapbért, hogy a Parlamentbe csak bámészkodni járnak, nem dolgozni.

  • 2020.05.27

420 milliós megszorítás Fehérváron, Ausztriában 1 milliárd eurós támogatás

A koronavírus elleni védekezés miatt anyagi nehézségekkel szembesülő önkormányzatokat segíti az osztrák kormány. Székesfehérvártól ezzel szemben jelentős összeget vontak el.