Fehérvár polgármestere havi 10 ezer forintot vesz ki a az önkormányzati dolgozók zsebéből

Fehérvár polgármestere havi 10 ezer forintot vesz ki a az önkormányzati dolgozók zsebéből

Az történt ugyanis, hogy a fideszes csicska egyszemélyben döntött az önkormányzat idei évi költségvetésének módosításáról.

 

Azaz a polgármester ezúttal is a válságkezelés fideszes receptjét követte: megszorítások, bércsökkentés, források elvonása a közszolgáltatások területéről. 

Az egyik ilyen döntése volt az önkormányzati dolgozók béren kívüli juttatásának elvétele az év második felétől.

Ez amolyan bércsökkentés, ugyanis az érintett több ezer munkavállaló havonta 10 ezer forinttal kevesebbet vihet haza, ami sokuknak súlyos érvágást jelent.

Márton úgy fogalmazott, 

Sokat elárul a fideszes városvezetés érték- és feladatzavaráról, hogy a válság idején éppen a saját munkavállalóit bünteti, pedig sokkal nagyobb anyagi és erkölcsi megbecsülést érdemelnének! A fideszes polgármester ezen döntéséből is világosan látszik, hogy a Fidesz mindenhol Fidesz. A fideszes politikus mindenhol fideszes politikus, mindenhol a Fidesz munkavállalóellenes, megszorításokra épülő politikáját fogják követni.

A pofátlan Orbán-kormny pedig azt gondolja, hogy megszorításokkal és bércsökkentéssel lehet kezelni a válságot. 

Pedig rohadtul nem, hiszen ez nem kezelni, hanem elmélyíteni fogja a gazdasági és szociális krízist. De mit számít ez a kormánynak? Úgy látszik, ők jobban szeretni büntetni a magyar polgárokat, mint támogatni. 

És sajnos Cser-Palkovics is közéjük tartozik. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.11

Több, mint 301 millióval jutna több Fehérvárnak, ha az Orbán-kormány nem költené el propagandára

Rogán Antal propagandaminisztériuma idén eddig 30 milliárdos forintra szerződött két haveri céggel. Ezt a pénzt szétoszthatták volna inkább az önkormányzatok között és adhatnának belőle Fehérvár városának is. 

  • 2020.06.04

Milliós fizetést tesz zsebre a semmiért Vargha Tamás és Törő Gábor

Miközben emberek tömegei veszítik el a munkájukat és a jövedelmüket, a fehérvári Fidesz-csicskák úgy is megkeresik a csekély havi 1,1 milliós alapbért, hogy a Parlamentbe csak bámészkodni járnak, nem dolgozni.

  • 2020.05.27

420 milliós megszorítás Fehérváron, Ausztriában 1 milliárd eurós támogatás

A koronavírus elleni védekezés miatt anyagi nehézségekkel szembesülő önkormányzatokat segíti az osztrák kormány. Székesfehérvártól ezzel szemben jelentős összeget vontak el.