420 milliós megszorítás Fehérváron, Ausztriában 1 milliárd eurós támogatás

420 milliós megszorítás Fehérváron, Ausztriában 1 milliárd eurós támogatás

A koronavírus elleni védekezés miatt anyagi nehézségekkel szembesülő önkormányzatokat segíti az osztrák kormány. Székesfehérvártól ezzel szemben jelentős összeget vontak el.

A koronavírus-járvány élvonalában küzdő önkormányzatoknak nagy bevételkiesést és extra költségeket jelentett a védekezés. Ausztriában ezért külön támogatásban részesülnek, jelentette be Sebastian Kurz, kancellár.

1 milliárd eurónyi összeget osztanak szét a járvány miatt nehéz helyzetbe került önkormányzatok között.

A támogatásra minden város vagy falu pályázhat, ahol anyagi gondokat okozott a járvány. A félbemaradt vagy el sem kezdődött beruházások megvalósítása a cél.

Többek között idősotthonok, iskolák, óvodák, múzeumok felújítása, de a tömegközlekedés korszerűsítése is a támogatandó területek között van. Ezen kívül lehet pályázni a szélessávú internet kiépítésére is.
Magyarországon ezzel szemben az önkormányzatokat ellenségként kezelő Orbán-kormány elvonásokkal bünteti a településeket. Székesfehérvártól például csak a gépjárműadó elvonásával csaknem 420 millió forintot vettek el.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Fehérvár polgármestere havi 10 ezer forintot vesz ki a az önkormányzati dolgozók zsebéből

Az történt ugyanis, hogy a fideszes csicska egyszemélyben döntött az önkormányzat idei évi költségvetésének módosításáról.

 
  • 2020.06.11

Több, mint 301 millióval jutna több Fehérvárnak, ha az Orbán-kormány nem költené el propagandára

Rogán Antal propagandaminisztériuma idén eddig 30 milliárdos forintra szerződött két haveri céggel. Ezt a pénzt szétoszthatták volna inkább az önkormányzatok között és adhatnának belőle Fehérvár városának is. 

  • 2020.06.04

Milliós fizetést tesz zsebre a semmiért Vargha Tamás és Törő Gábor

Miközben emberek tömegei veszítik el a munkájukat és a jövedelmüket, a fehérvári Fidesz-csicskák úgy is megkeresik a csekély havi 1,1 milliós alapbért, hogy a Parlamentbe csak bámészkodni járnak, nem dolgozni.